joi, 26 iunie 2008

sanie

O vorba din batrâni spune ca : “inteleptul isi face iarna caruta si vara sanie”…..hmm…..asa ca iata sania mea :

Sania e primita cadou :)…….. deci, nu io is inteleptu’ !
O mai fi zapada in Austria ?

luni, 23 iunie 2008

week....

Sfarsitul de saptamana a inceput frumos……..sambata dimineata eram in dubiu ca nu stiam in ce parte sa o iau…..asa ca mandra mea a propus sa merge in Cismigiu ca e targ de oale…surcele…toale si alte alea taranesti……am plecat spre Cismigiu pe jos……io incaltat in noile, unicele, singurele si extraordinalele mele sandale, proaspat cumparate. Nu am mai avut sandale de cand eram mic, mic,mic, foarte mic…. Acum cand am mers in sandale am avut o senzatie foarte ciudata….simteam aerul care imi trece prin deste….nu imi era cald…..mergeam cu foarte multa grija sa nu calc in vreo balta , ca nu cumva sa imi stric frumusete de sandale :) . In cismigiu frumos…dupa o tura de parc am gasit si targu de oale….noroc ca era o harta amplasata la intrare…..la targ ca de obicei…am deja un deja-vu…..aceleasi chestii si aceasi oameni care vin la toate targurile de acest profil…..am trecut repede peste standurile cu oale, farfurii, ii, lemnarii…..a cumparat mandra mea un serbet de menta…bestial ! io in general nu prea ma omor dupa dulciuri dar serbetul asta a fost bestial ! am mai mancat si ….nu mai stiu exact ce era …dar a fost foarte buna! ….apoi am baut un suc de mere natural 100%.....la sticla de 0.5l=4ron ….in sticla de sticla :) ! a fost excelent ! si cand te gandesti ca la munca cumparam o stical de cola de 0.5 cu 3.5ron ! jecmaneala de-a dreptu’ !.....asa…..langa aia cu suc …..era o taraba de care am fost atras dupa miros !.......preparate din carne facute dupa retete traditionale…..adika ca la ….bunicu’ la tzara ! asa ca am luat o sunculita, carnati de oaie si carnati de porc……iar cu preparatele in sacosa drumul spre casa parca a durat o vesnicie ! mai ales ca eram in sandale si mergeam cam intepat :) …sa stiti ca carnatii au fost foarte gustosi…i-am mancat cum am ajuns acasa ! am tras un somn ….apoi seara am iesit la bere cu prietenii….iesire cu peripetii pt conu’…..care a cazut cu motoru……
Duminica : a inceput cu o premiera ! daca nu stiti cum sa urca/coboara si se cara un motor de 250 de kile intrun Damas va explic io ! am avut ca rampa o scandura de 1.6 m lungime si 20 cm latime……care se incovoia periculos….dar a rezistat ca o eroina !......motoru' a intrat relativ tot in masina…..adica am mers cu o usa aproape deschisa iar usa din spate larg deschisa ….roata din spate a motorului era cam mai bine de un sfert afara din masina…..am legat motoru cu/de tot ce am gasit ! macar sa nu-l pierdem pe drum…..desi a stat conu cu mainle pe frana….. ce sa mai, am ajuns la concluzia ca Damasul e super masina !!!
Dupa ce am rezolvat cu motoru’ am plecat la catzarat …….


hai ca poti !!!
pt cine nu a vrut sa vina !
multumim Stresule ! :)
m-am ingrasat !?
la inceput....

suparat coane?
eroina zilei !

Uitasem…

Astazi am primit pe mail un link : http://www.adevarul .ro/articole/ renuntati- la-masini/ 356677. Citesc articolul….si da, mi-am adus aminte ce am patit martzea trecuta…..multi din voi stiu……. dar ….aveam de gand sa scriu pe blog despre intamplarea asta….. am amanat in fiecare zi….de ce? ….. pai !? nici acum cand scriu am senzatia ca doar am visat ….ca a fost un cosmar…..dar…. a fost real !.......deci : mergeam spre munca dimineata calare pe partzaitoare(Fanica-moped)……la Piata Gemeni unu’ cu un BMW, care era grabit rau intra in depasire …din fata venea masina ….asa ca logic trage dreapta peste mine….desi pe mine trebuia sa-ma depaseasca nu sa ma omoare !.....franez brusc il las pe prost sa o ia in fata……altfel se urca pe mine…..asta sa intamplat intre doua stopuri, distanta intre ele de cam 100-150 metri, in metri astia curba drapta dupa care imediat viraj stanga…….normal! la semafor rosu ! am trecut in fata lui si i-am zis ca e nebun…..avand casca nu am auzit ce zice….asa ca, ca sa fiu sigur ca intelege i-am aratat si degetul magic, mijlociu ! sa suparat omu’ domne….cum intrazneam io , unu care merge pe scuter…..care nu are bani de BMW , sa-l injur pe EL ! care doar era sa ma omoare !!! ….si a facut o mica greseala: a coborat din masina !......daca era vb doar de discutii ….era OK !......dar a venit si m-a inpins de pe suter !!! am ramas masca ! ma uit la el…..cum sa il descriu?....cam la 1.85….. la vreo 40-45 de ani…..parea genu’ de angajat la stat sau profesor……pantalonii ii avea pana la jumatatea burtiii….prinsi cu curea…..nu parea de loc genu' sportiv…..nici nu era ! Ma dau jos dupa scuter…..si il inping si io…..moment in care….sare la bataie…..aaaaaa !?…….cam asa am ramas….cu gura cascata !.....cand zic ca sare la bataie…..se intoarce spre mine cu pumnii stransi…..tinea mainile in garda si avea joc de glezne !!! initial ma bufnea rasu’….dar am vazut ca nu glumeste !....asa ca i-am tras vreo 2 suturi in cur !....apoi o stanga…..care la dezechilibrat serios……a vazut ca nu are sanse cu mainile goale …a deschis portiere sa ia ceva din masina……sincer nu am fost curios sa vad ce ia……io as fi intarziat prea mult sa scot lantul de sub saua scuterului…..asa ca am plecat !
Probabil ca ati mai vazut scene de astea cu soferi care se bat in intersectie sau pentru un loc de parcare…..dar mie pana acu nu mi sa mai intamplat…….in timp ce il cafteam pe ala…..partea logica din mine se desprinsese si era undeva in intersectie si privea pe colericul din mine cum se bate cu un nene, care singurul lui atu era ca avea BMW !
Ce regret? De ce “logicu” a refuzat sa scrie pana acu ? De ce am scris totusi ?
Regret ca m-am pus la mintea unuia cu un BMW !....pacat de masina !.Am vrut sa uit intamplarea…..pentru ca am considerat ca a fost un moment de slabiciune din partea mea. Un alt motiv pentru care am povestit : conu' a cazut cu motoru’ sambata seara din cauza unui bou care a trecut pe rosu ! de! avea masina tare !.....avea de ales intre a intra in prost sau a frana……asa ca a franat …..ala cu masina sa facut nevazut iar conu’ cu motoru stricat ! …..asa ca …oarecum l-am razbunat si pe conu’ ! Coane nu era tot ala cu BMW ? …poate a iesit la vanatoare de "doua roti" !

P.S la cum se circula in Bucuresti o sa ajungem ori sa ne taiem gatu la semafor ori o sa luam toti xanax........am auzit ca xanaxu e bunicel :)

vineri, 13 iunie 2008

e de rau?

m-am trezit dimineata in cap cu melodia asta :


am fredonat in gand pana am ajuns la munca....si am putut sa o ascult......credeam ca daca o ascult o data, imi trece !
am ascultat ieri tot albumul.....dar nu am insistat.....o data si gata....dar astazi !!! de azidimineata ascult intruna melodia ......nu am numarat, dar asa cu aproximatie am ascultat cam de 40-50 de ori !
cred ca...am luato razna.....voi ce credeti ? ...sau mai bine nu intreb !?

PRINTZESA

martzi, adik in data de 10 Iunie,data care e foarte importanta de 3 ani incoace !!! Printzesa "clanului", Antonia, a implinit 3 anisori ! asa ca a fost un prilej ca sa ne strangem gramada si sa sarbatorim cei 3 ani in care viata noastra sa schimbat.....a devenit mai frumoasa !.......si asta pt toata familia, nu numai pt parintii ei.....io is "nenea" si mai nou "unchiu"......va spun sincer ca sunt topit dupa ea ! daca cineva atenteaza intrun mod ......nepotrivit , chiar si cu privirea, is in stare "sa-i tai gatul"....si asta la propiu !...asa ca aveti grija !!! ai auzit coane?? :)
deci.....asa a fost de ziua Printzesei :
(scuzati calitatea filmuletului dar e primul meu colaj si nu stiu inca prea bine sa folosesc programelu' )

luni, 9 iunie 2008

HAI ROMANIA !!!

mare meci astazi : Romania-Franta sau Franta-Romania ?
cum lucram la o firma "frantzuzeasca", astazi ne-am pus de acord sa venim imbracati in galben.....pentru a sustine echipa nationala in primul ei meci la campionatul european de fotbal........
astazi sa fiu optimist sau pesimist ?......hmm .....nu sunt io mare microbist......dar optimistul din mine spera sa-i batem !!! rau!!!.....pesimistul .....spera sa nu ne umileasca prea rau.......:(
oricum astazi toata lumea e optimista(cei care is in galben in special) ! asa arata sediul nostru astazi :


pentru a fi toti in galben, a circulat un mail.....el a citit mail-ul astazi !!!.....iar faptul ca este in galben?......i-am transmis io subliminal vineri un mesaj peste parleaz :)
P.S ne vedem la universitate, dupa meci, sa sarbatorim victoria !!!

HAI ROMANIA !!!

marți, 3 iunie 2008

la vecini

dupa mai multi ani.....adik dupa vreo 14-15 ani am fost iar la vecinii de peste Dunare, la Russe. Cica Russe ara cam 160 000 si ceva de locuitori si este a patra localitate ca marime din Bulgaria,dupa Sofia,Plovdiv si Varna ....si sa nu uit, e chiar pe malu' Dunarii !!
Pe vremea cand locuiam in Giurgiu mergeam frecvent la "bulgari", faceam "bisnitza"....cumparam de la noi pahare, curpapir si aspirine pe care le vindeam la ei......profit ? 100% !!!
Acu sa revenim in prezent.......imi veni ideea intro zi cu soare...soare afara, nu cu GTS :) .....ca ar fi interesant sa facem o plimbare la Russe cu bicicletele. Am dat sfoara in tzara si ne-am strans 9 insi......am plecat din Bucuresti cu masinile pana la Giurgiu, drumul B-Gr l-am mai facut cu bicicleta si sincer e destul de plictisitor. Ajunsi in Giurgiu dam o tura de oras(cu biclele), ca sa vada orasul si cei care nu au mai fost in Gr.......apoi la vama......."doar cu buletinul".......am trecut fara probleme....cu ocazia asta am aflat ca nici unul din prietenii mei nu e urmarit general, desi pt vreo 3 inca imi pun intrebari :))))

doar de atat ai nevoie :)

Podul Prieteniei

pazea ca vine !

Dunarea.....
la Russe

cobzar...sau ceva de seama cu cobza.....

aaa....tot pe acolo....

shopping

a fost dragoste la prima vedere !

urme din trecut




Prima terasa la care am poposit.Pt cine cunoaste, restaurantul se afla la baza "turnului ala mare de se vede din Gr."(turn de televiziune)

noi....vazuti din tufisuri.....

suntem niste brute....le-am lasat in soare.......

"terasa" era de fapt un super restaurant, care arata bestial in interior.......mai multe sali, fiecare decorata diferit. dar totul era de bun gust....ceea ce la noi mai rar gasesti....

ghici cine e sub? probabil ca inca mai mirosea a pa****ca de minora !? :)

bine ca exista masini care fac chestia asta bine :)

vis-a-vis

bleahhh

un pahar?

curat !

belvedere


il pierduram pe Draq in Russe.....cat io cu Stresu si cu G. il cautam, fetele sau gandit sa dea un mic spectacol in Russe......stati linistiti ca cele doua .."stanga" si "dreapta" is majore ! parol ! .....o sti stanga ce face dreapta? :)


bulgarii is baieti destepti...desi au ceafa lata ...asa cum am constatat si in vizita asta. Am fost la doua terase si ambele aveau meniu in limba romana ! la prima era foarte corect......la a doua nu prea, dar intentia e foarte importanta, cu greseli sau fara greseli stiam ce sa comandam.....ca daca era in bulgara.....mancam doar conserve.....


Scovergi cu branza, capsuni, cirese...apa....la parintii S-ei in Giurgiu.

am mers in plimbarea asta putin peste 50 km........siiii.......... avem si un erou al zilei !
EL E !
a avut ehipament de ultima generatie : bicicleta super.... First Bike ! fara nici un fel de suspensie, cu cea mai distrugatoare sa de "oua".....cu lantul mai mult pe langa decat pe pinioane....cu idee doar de ceva ce semanau a schimbatoare....dar avea cel mai tare porbagaj ! de fapt era si singurul care avea....si, era sa uit, avea cel mai frumos cric ! Cum bicicleta era de imprumut......a compensat cu multa vointa, bere si incurajarile noastre !

luni, 2 iunie 2008

Un oltean…….ghinionist?

Ati mai auzit ca un oltean sa aiba ghinion? …. Poate, daca vine in “capitala”….
D. este colegul meu de munca, stam fata in fata toata ziua, ne desparte doar un paravan de 30 cm…..ne permite doar cat sa ne vedem de la ochi in sus……facem schimb peste “parleaz” de ziare, covrigi, mere, bomboane, jeleuri, vampiri, masline…atentii…..azi mi-a dat alune de pamant (stiu asta, ca l-am intrebat ce sunt :) )
De ce “a avut” ghinion? Sper sa nu mai aiba ! Intro zi (acu vreo 2 sapt) ma roaga sa stea la mine la calculator, sa caute ceva pe net(io am o pozitie strategica :)) il las pe om sa caute…..dar curios il intreb ce anume cauta….. vroia sa-si ia un flash de la emag…..nimic interesant?....pai io imi comandasem exact acelasi model si marca ! urma sa-l ridic chiar in seara aia de la magazin…..a facut si omu’ comanda….dar nu a venit “flasu” in timp util ca sa il iau io…..
Flashu meu e foarte bun! Nici un defect….merge perfect ! :) …in schimb al lui……il as pe el sa va explice( ce urmeaza mai jos sunt 2 mail-uri de la el) :

MAIL 1

Salut,Daca aveti timp de pierdut si nimic de citit, uite ceva de citit...Am trimis textul asta ca raspuns la feed-back-ul solicitat de aceasta societate, dupa ce am cumparat de la ei un produs defect. Nota pe care le-am acordat-o pe o scara de 1 la 10 a fost 1.Parerea mea!Desi opinia fiecarui client este relativ subiectiva si tinand cont de faptul ca ma incadrez la aceasta categorie, recunosc ca raspunsul negativ la intrebarile d'In viitor (daca voi mai comanda si voi mai recomanda si altora sa cumpere de la EMAG)se datoreaza in mare parte ultimei experiente avute in relatia cu EMAG.In data de 14-05-2008 am cumparat de la magazinul dvs. din Crangasi un Flash Pen Corsair Voyager de 8GB. Relatia cu consultantul de vanzari a fost OK, am facut comanda, am venit la showroom, am asteptat nu foarte mult timp sa ridic produsul, am semnat factura si garantia si am luat obiectul fara (greseala mea!) sa-l desfac de fata cu reprezentantul de la bancul de probe. E doar un stick, ce naiba, mi-am zis. Am desigilat increzator produsul acasa. Surpriza! Sunt ghinionistul posesor al unui produs neconform. Stick-ul de acest tip are un capac de cauciuc, iar asta era foarte larg, se desfacea foarte usor, rascand sa-l pierzi rapid, sa intre apa si praf in flash, etc. Ca dovada ca nu sunt un maniac pus pe exagerari sta faptul ca vecinul de birou de la serviciu si-a cumparat cu o zi in urma de la acelasi magazin un stick fix identic care avea un capac absolut in regula. Etanseaza foarte bine si nu risca sa scape dupa doua plimbari la gat. In plus, pana recent am avut un flash exact de acelasi tip, care a functionat ireprosabil timp de doi ani, pana l-am pierdut, deci cunosc produsul. Am returnat obiectul in 24 de ore, adica a doua zi, am cerut schimbarea obiectului cu unul conform sau banii inapoi, insa domnisoara Roxana Paun de la sesizari a reusit sa ma serveasca numai cu fisa nr. 87660 si o trimitere la service. Dansa mi-a motivat ca nu poate sa-mi inlocuiasca produsul cu altul nou deoarece cutia in care l-am adus era desigilata! Frumos. Auzi domnule! Pai de unde sa stiu ca produsul e bun sau nu pana nu il desfac? Am replicat ceva de genul ca nu sunt telekinetic sa simt cu puterea gandului ce se afla sub ambalaj, deci am fost obligat sa rup ambalajul ca sa ajung la obiect. Ghinion, asta e, nu toti suntem paranormali. A treia zi am ajuns si la service, pe cheltuiala si mai ales timpul meu, aproape de momentul inchiderii. Un domn foarte amabil a incercat sa rezolve problema rapid, aducand un capac intr-adevar stramt, insa de la un flash pen de 1-2 GB, adica o forma diferita. Cele de 8 GB au capace mai mari. Am refuzat sa iau produsul asa, motivand ca inca este neconform, iar eu am dat niste bani. Am semnat fisa service nr. 26417 si am plecat "linisit" acasa. Si uite asa, banii mei sunt in contul EMAG, produsul e tot la EMAG, iar eu astept cu gura la gard si sentimentul ca am fost fraierit de EMAG. Multumesc EMAG!

MAIL 2

Salut inca o data!Povestea continua! Miercuri 28 mai, dupa opt zile lucratoare de la intrarea in service, echipa EMAG mi-a telefonat sa ma anunte ca flash pen-ul este gata reparat, adica i s-a inlocuit... capacelul! Ma duc la service, dau buna ziua, cer obiectul, iar domnita de la tejghea imi intinde stick-ul cu acelasi capac de data trecuta, mic si stramt, de la un flash de 1-2GB. Zic: "bine, domnisoara, m-ati chemat degeaba pana aici?". Un coleg al dansei e de acord cu mine, insa dispare pe o usa. Refuz sa iau produsul. Intra imediat in scena un alt angajat al servisului care sustine ca problema s-a rezolvat, ca sa facem teste etc. Dupa insistente penibile si fara succes, omul renunta la idee si stabilim sa mi se returneze banii. Insa trebuia sa revin a doua zi sa iau hartiile pentru restituirea sumei, pentru ca era momentul inchiderii. Zis si facut. Adoua zi, adica ieri sera, am mers iar la service, am luat hartiile si m-am dus la showroom sa cer banii inapoi. Inainte sa cer banii am mai facut o incercare. Am intrebat daca mai au Flash Pen Corsair Voyager de 8GB la vanzare. Mai era, chiar pe stoc. Mai ieftin cu 5 RON decat l-am luat prima data. Am zis ca vreau si eu unul iar din suma care trebuia restituita sa-mi dea diferenta de 5 lei. OK. Ma duc la casa, iau 5 lei, iau kit-ul si hopa la bancul de probe. De data asta m-am invatat minte! Cer sa desfaca stick-ul, il verific si... aceeasi surpriza, domnule! Vai, dar nu se poate, asa un ghinion, ma! Obsesie in devenire! Si capacul de la pen-ul asta avea aceeasi problema ca si celelalt, adica era larg si scapa usor! Le-am zis "domnule, vedeti ca problema asta e cu tot stocul, nu cu un singur produs; vorbiti naiba cu furnizorul sa vi le schimbe ca defectiunea e la matrita lui pentru capace: le face prea largi". Si eu si baiatul de la bancul de probe am impartasit aceeasi parere: ca nu are rost sa incercam toate flash-urile Corsair de 8GB din magazin, pentru ca e foarte probabil ca toate sa aiba acelasi defect. Atunci de ce le mai vand?Uite de ce cred eu ca le mai vand: pentru ca suntem o tara de mana a 2,9-a, unde ca niste cumparatori fraieri ce suntem inghitim toate rahaturile defecte ale altora la preturi europene. Aci e smecheria, taica. Asa se fac afacerile bune. Si nu ma refer aici in special la EMAG, ci la cam toti importatorii astia orientati "catre client", la toate firmele si marcile astea cu blazon gri care iau stocuri defecte pe bani putini si le vand la pret unor romanasi naivi si docili care majoritatea sunt ineresati sa vada in primul rand marca inscrisa frumos si sclipitor pe produs si ambalaj. Cat priveste functionalitatea... ei... merge si-asa!SFARSIT (?)


Nu scrie rau, nu ?
Deci? E ghinionist sau nu ?
D. ce zici?

La tzara….

Cine zicea ca nu e frumos si la campie ?
Am petrecut sfarsitul de saptamana(24-25 Mai) la “tzara”. “Tzara” asta se afla cam la 21,049382 Km de urebea Giurgiu . As merge acolo in fiecare weekend…..mai greu cu jumatatea mea….care nu prea agreaza dusul (lighean) si toaleta(o groapa in “fundu’ curtii)…...“orasanca” !
Am mers pe camp cu bicicletele , printre culturile de porumb, floarea soarelui, rapitza, grau….simteam ca parca tzara infloreste odata cu culturile …… mirosea innebunitor.
Am facut si cateva poze…..

"autostrada"

fripturica proaspata :)




prin lanu' de grau....



spic in Soare.....



norisori

ceva plante ciudate....hmm....oare ce o fi? :)

poza asta?

in asta e satul Burnazu.....ma rog ce a mai ramas din el....a fost darmat de comunisti.....pt a face "rost" de teren agricol.......au darmat tot....case, cimitir,biserica......a ramas in sat o singura casa. Un oier care nu a vrut sa plece....a trait acolo in pustietate pana acum vreo cativa ani.....cand a plecat la "locul de odihna"(asa scrie la intrarea in cimitirul din Sibiel, jud. Sibiu).Satu Burnazu a fost infiintat de oieri veniti din Marginimea Sibiului.

si sa nu uit....este si un lac unde se poate pescui.....mai multe detalii aici :

http://www.pescuitul.ro/ps/page.php/id/view_forum_detalii/domeniu/null/idf/2075/cauta/null/ppg/1/vazut/1/topforum/null/