luni, 29 iunie 2009

seara institutului

pentru mine noaptea institutelor , a fost seara institutului. Nu am ajuns decat la ICR, sa vad expozitia lui Dedi.
casa faina(vis-a-vis de ICR)
super idee, panou cu poze din Bucuresti, de la vizitatori
tremurau de emotie :)))))
ghici ?
cum il soarbe ea din ochi !
expozitie si audienta
discurs de artist
bai ce sa zic!? romanii tot romani. Dupa discursuri si alea alea ne-au invitat la o gustare in gradina institultului. La ditamai ospatu', mai exact, cu mici , fripturi, beri, saleuri.....
si-a gasit iubirea ! :)
fara comentarii.
De la ora 21 incepeau concertele, dar a venit ploaia si ca niste misei am plecat spre case.
P.S sambata am reparat roata la bicicleta :)

miercuri, 24 iunie 2009

N.I.C-Vineri 26 Iunie

NIC adica Noaptea Institutelor Culturale.
Eu ma duc! si vreau ca la ora 19 trecute fix sa fiu la Institutul Cultural Roman.
De ce?? Pai nu stiti !? ICR-ul are onoarea de a-l expune pe DEDI ! cu expozitia "Acasa la expati", la care a muncit ceva, dar nu a scapat nici o bucatica, sa vedem si noi, inainte de expozitie .
Ne vedem la ora 19.00 acolo, Dedi zice si ceva vorbe la inceput.

luni, 22 iunie 2009

Ca sa nu credeti ca chiar am stat numai in casa, sambata am fost plecati de dimineata pana pe la pranz cu trebi iar duminica Silvia m-a trimis la plimbare, ca sa scape de mine ca avea de lucru. Asa ca am luat-o usor, la chisior, spre Carol, unde m-am intalnit cu Ana, la un pahar de vorba.
Pe drum am tras si ceva poze, unele case nici nu le-am remarcat pana acum, desi am trecut de "tz x" pe langa ele, dar de! din goana biclei e mai greu :)




joi, 18 iunie 2009

sa stau ???

Buey, dupa cum stiti, am inca probleme cu mana stanga (vezi aici) si cum as fi vrut sa merg la urbanguerrilla, m-am gandit ca poate gasesc de inchiriat o tricicleta sau o bicicleta dubla( nu tandem ). Dai si cauta pe net, chiar am sunat la "aia de la drept". Evident ca nu am gasit !!!
Concluzia? Daca nu esti sanatos tun(sau nu posezi abilitatea de a merge pe doua roti) ! nu meriti ! sa fii verde, eco, sa te bucuri de un mijloc de transport verde ! asa ca, stai acasa si mori mai repede !
Si aici nu mai e vorba de autoritati, care oricum nu fac nimic, ci de cei care ......
gata, ca ma enervez !

Stie careva daca mai sunt aia care inchiriiau in Herastrau "biciclete" din alea duble ?

luni, 15 iunie 2009

S & D

adica, sambata si duminica.....
sambata am fost pe Arthur Verona la Streetdelivery, mai ales ca a participat si un prieten d'al nostru, Stresu, care a facut poze la popor cu panoul si "maimuta Georgica ". la panou a muncit cam doua zile, el si o prietena de a lui. A iesit foarte interesant .
"Io cu maimuta"

Foto @ Dragos G.
apoi o bere cu prietenii-colegi si apoi o alta cu prietenii si a trecut sambata.
Duminica, cum v-am mai zis, am fost la cumparaturi, am luat bunatati, carne si carnati afumati bagati la borcan in untura, o nebunie ! pricomigdale si alte bunatati .
Seara am fost iar pe Arthur Verona, sa vedem proiectiile de filme si poze, ale lu' Stresu. Au facut o treaba foarte faina oamenii.

P.S acu' is la munca :( mai vb pa-pa

duminică, 14 iunie 2009

banc

stiti ca nu pun bancuri, dar traiesc in Bucuresti, Rahova, am vazut ca nici Sibiul nu e departe, iar bancul asta imi vine in minte, din pacate prea des.....
"O planeta trecea pe langa planeta Pamant si o intreaba:
- Ce mai faci soro? Nu te-am vazut de milioane de ani!
- Nu prea bine, stii? mi-au iesit Homo Sapiens....
- Nu te ingrijora, o sa treaca...
"

Ce ziceti? nu vreti sa schimbam bancul? sa sune asa :
"O planeta trecea pe langa planeta Pamant si o intreaba:
- Ce mai faci soro? Nu te-am vazut de milioane de ani!
- Excelent ! mi-au iesit Homo Sapiens....
- Oau ! ce frumos ! or sa aiba grija de tine. Imi dai si mie cativa !?
"

suntem mai multi ca "ei" ! trebuie doar...............(va las pe voi sa completati) :)

P.S mai vb pe tema asta, acu plec la "Targul Taranului" ,sa iau sunculita si pricomigdale. Ne vedem pe acolo?

marți, 9 iunie 2009

partea plina? sau goala?

asa ! cu ce vreti sa incep? cu partea plina? sau aia goala? "a paharului" .
eu din fire is mai optimist, asa ca incep cu partea plina !
Dupa aproape un an de cand nu am mai fost pe la Sibiu, am zis sa profitam de sfarsitul de saptamana prelungit, asa ca vineri la ora 23.30 eram in Sibiu. Duap o vorba, o mancare si o bere am parcat la somn.
Sambata dimineata ne-am pregatit de plecare , peste ceva muntisori, mai mult dealuri, spre Sibiel, sa-le vedem gradina "sibienilor" si sa facem un gratar .

pregatiri de plecare
Mirko
Gabi in acction !
Jan
nu-s prosti popii!
stiu ca latura voastra "morbida"ar vrea sa trec direct la "partea goala", asa e Bazac?? :) , dar va mai tin un pic in suspans. :)
deci acu un mic filmulet cu traseul, cat timp am mers pe tarseu mi-a venit in cap melodie asta(prima din filmulet), nu stiu de ce, poate o mica premonitie? hmmm
foarte fain la Sibiu ! le-au facut pista de bicicleta prin padure, parc, ce o fi ala !

acu' ca ati vazut partea plina...urmeaza aia goala.....mda, cred ca nu facusem nici o jumatate din traseu, la o coborare , care nu ar fi trebuit sa-mi creeze probleme, dar, am fost un pic neatent si am "slobozit" franele, nu am vazut o denivelare mai proeminenta a drumului si "am facut pe Traian Vuia" pentru cateva fractiuni de secunda, insa aterizarea nu a fost reusita. Hai vedeti filmuletul si vb dupa aia.



nu e mare lucru ...ca nu am avut cum sa filmez "io pe mine" :)
deci, am luat o cazatura pe cinste ! primu' care a ajuns la mine a fost conu', care a luat bicla de pe mine, intrun minut au ajuns si ceilalti. Umarul stang nu mai era la locul lui, ma durea foarte tare. m-au ridicat, dar mi s-au taiat picioarele si am ajuns iar pe jos. In fine, mi-am revenit un pic. Bafta a fost, da, a existat si asa ceva, ca tocmai cand io cadeam o familie venea la picnic cu masina, saracu om a "varsat" echipamentul de picnic, pe nevasta si copil, si m-a luat pe mine, pe conu' si bicicleta mea si m-a dus la spital. Acu' la spital la Sibiu.......trebuie sa recunosc ca s-au "miscat" extrem de repede, in 5 minute m-au consultat, mi-au facut un antitetanus, aveam ceva julituri,si am fost trimis la radiografie.Radiografia a durat maxim 10 minute, adica de cand am intrat pana a iesit si rezultatul. A venit doctorul ortoped si a vazut radiografia.Diagnostic : Luxatie anterioara SH stg. Fractura parcelara tubercul mare humerus stg.
Mda, nu suna prea bine. Mi-a zis doctorul ca trebuie sa relaxeze, exact asa s-a exprimat, luxatia, pe intelesul nostru... sa imi puna umarul la loc. Si acum incepe show-ul, au incercat prin mai multe proceduri dar nu reuseau, cam dupa o juma' de ora in care au tras de mine, doctorul era fleasca de transpiratie, au inceput sa-mi faca analize pentru a-mi face anestezie generala ( electrocardiograma, mi-au luat sange, pulsul, pus branula ), intre timp m-au mai lasat un timp cu un rezident, cred, care imi forta muschii pt ai obosi. Si care m-a prins intro conversatie despre biciclete, el avea o bicla cu cadru de carbon. In timp ce io vb cu "obositorul de muschi" a venit doctorul, care a mai tras un pic de mine, io nu am simtit mare lucru pe moment, dar a chemat asistentele sa-mi puna bandaj, imi daduse umarul la loc ! In 5 min am fost bandajat apoi trimis iar la radiografie, doctorul a vazut radiografia si a zic ca e ok. Dupa alte 5 minute, cu reteta in mina, cu cateva sfaturi de la doctor, ieseam pe usa de la ortopedie. Afara ma astepta conu', am bagat dintr-un foc o tigara, intradevar durerea din umar era evident mult mai mica.
In timp ce fumam am facut un control la bicla. Diagnostic : ghidon indoit, roata fata facuta 8.
Conu' a plecat cu bicla, io cu un taxi. Am ajuns, am mancat ceva, am luat pastilele. Trebuia apoi sa plecam in oras, dar din cauza pastilelor si cine stie ce injectie mi-au mai facut la urgenta am dormit cred vreo ora jumate. Cind m-am trezit am plecat cu "ceata" in oras. In piata mica i-am vazut pe baietii astia :
Always Drinking Marching Band

daca vreti sa spargeti o banca, gasiti mascute dragute in Piata Mica :)Am mancat apoi foarte bine la Crama Sibiana, dupa care am mers in Piata Mare la concertul cu Tito@Tarantula,care au sunat foarte bine !sau mi s-a parut mie? o fi de la pastile? sau de la bere?
Duminica a venit Dragos de la Bucuresti si m-a recuperat, cu masina cu tot, de la Sibiu.Multumesc Dragus, raman dator.
Luni am fost cu "pile" la Floreasca, la un doctor ortoped, sa vada daca totul e asa cum trebuie. Este.
Multumesc coane pentru pila. :)
"Ceata" imi pare rau ca v-am strcat mini vacanta.
Asa ca acu' is in concediu medical, doctorii au zis sa stau 3 saptamani, dar io sper sa stau in concediu doar saptamana asta, daca ma mai lasa durerea, de luni vreau sa ma duc la munca.
P.S o sa va povestesc saptamana asta cum e viata cu o singura mana.

luni, 8 iunie 2009

telegrama

Nu am net. Stop. acu’ sunt pe net mobil. Stop. de căcat. Stop. pe scurt. Stop. mers la Sibiu. Stop. dat cu bicla. Stop. căzut cu bicla. Stop. luxat umăr plus o mica fractura. Stop. spital. Stop. plecat acasă. Stop. Acu zac. Stop. după amiaza mers la doctor in Bucureşti. Stop. revin cu detalii, când am net. Stop.

miercuri, 3 iunie 2009

FII OM DARNIC ! - prima etapa

Prima noastra etapa a luat sfarsit aseara, cand Lia , initiatoare campaniei FII OM DARNIC ! , a venit si a "saltat" sacii cu lucruri.

O scurta recapitulare : 5 zile, cativa oameni darnici ( Mihaita & Comp. , John, Teo, Andreea si noi ), am strans 5 saci+o cutie cu tzoale, un sac de incaltaminte.

Pentru a fi mai usor de transportat am cumparat saci de rafie, poate ca o sa vi se para ca exagerez, dar numai mutatul in saci de rafie a lucrurulor mi-a luat aproape o ora, fara sa sortez sau sa le asez "frumos", asa ca, imaginativa cata munca mai are Lia de facut pana lucrurile ajung la destinatie !!!

Va reamintesc :

Fii om darnic!

Cum poţi ajuta ( in cazul celor cara ma cunosc personal, lucrurile le strang la mine)

Pe cine ajutam

P.S cum "prima etapa" a fost un pic limitata de timp, a doua etapa preconizez sa se desfasoare pe doua-trei saptamani, in functie de ce volum se strange.

luni, 1 iunie 2009

cam juma'

credeti in "semne"? NU !? ok, nici io nu cred ! Sambata(31.05.2009) aveam programata iesire la munte, cu bicla. Prognoza meteo nu era prea favorabila, dar mi-am zis ca iar exagereaza astia pe la tv.
Semnul in care nu am crezut : trebuia sa ma trezesc la 4.30, a sunat ceasul, l-am inchis, am mai dormit inca pana pe la 6. De ce e un semn? Este prima data cand trebuie sa plec undeva si sa nu ma trezesc la ora stabilita !!! Faptul in sine, ca am intarziat o ora, nu era o mare problema.
I-am saltat pe biciclisti de pe la casele lor si am pornit spre munte. Pe drum ploua de rupea. Asa si ? Poate unde mergem noi nu ploua ! :) Am ajuns la destinatie, Cuibul Dorului, vroiam sa urcam pana la Babele.Burnitza.Bun, nu e foarte grav ! Incepem si urcam, cam in jur de 10.30-11. Un ritm destul de alert. Odata cu cresterea altitudinii se modifica si "vremea" cu vreo doi km inainte de a ajunge in Saua Dichiului am intrat in ceata, ploaia s-a intetit si vantul a inceput sa devina tot mai puternic. Ajungem in Sa, eram aproape sa avem "un soc" :) termic ! Noi eram in tricouri. Vantul sufla serios si nu prea avea chef de gluma ! iar ploaia s-a intetit serios.Ne-am inghesuit toti patru dupa panoul de informare, singurul loc disponibil pt a ne ascunde de vant. Va dati seama ca decizia de a ne intoarce a venit rapid, drumul spre Babele nici nu se mai vedea din cauza cetii. Iar "curvele" alea nu pleaca nicaieri ! Temperatura in Sa era spre zero sau chiar mai jos din cauza vantului si a ploii. Singura problema era ca noi aveam doar manusile de bicla, fara degete, care erau si ude ! Fetele au avut noroc cu sosetele Teodorei :) , io si conu' am suportat frigul !
Poze ? Am facut cateva inainte de plecare, in total io si conu' am facut 11, deja am pus mai mult de jumatate din ele :)


Am avut camera si am filmat coborarea, asa ca, daca aveti 22 de min, totalul la cele trei filmulete, enjoy :


P.S juma' - cam atat am facut din traseul propus