vineri, 19 octombrie 2007

Hobby ?

Când am început sa editez profilul meu……apere rubrica “Domenii de interes”……hmmm…..Hobby?..........mi-am pus întrebarea : exista cuvântul asta in DEX ?.....se pare ca da……..
HÓBBY, hobbyuri, s.n. (Englezism) Ocupaţie favorită a cuiva în afara profesiunii. [Scris şi: hoby. – Pr.: hobi] – Din engl., fr. hobby.
HÓBBY s.n. (Rar) Pasiune, preocupare în afara profesiunii, căreia i se dedică timpul liber ca diletant. [< engl., fr. hobby].
HOBBY [pr.: hóbi] ~uri n. Ocupaţie, îndeletnicire plăcută în afara preocupărilor profesionale. /Cuv. engl.
HOBBY s. n. preocupare de predilecţie a cuiva, fără legătură cu profesiune sa, pe care o exercită în timpul liber. (< engl., fr. hobby)
Sursa :DEX online.

De ce sa începem cu hobby-uri?......pai , cam întotdeauna când cunoşti o “persoana noua”……apar întotdeauna întrebări de genul : Ce muzica asculţi ?, Ce filme iţi plac ? Ce carti citeşti ? Iţi place sa mergi la munte ? Ai bicicleta ? Ai aparat foto ?......mereu căutam un punct comun…….ceva care sa facă o legătura intre noi……si cine ştie poate un nou PRIETEN !
Deci…….in următoarea postare o sa vorbesc despre hobbyurile mele…….sunt multe !!........scumpe !!!.......cer timp !!!.......si nu in ultimul rând BANI !!!.......dar cred ca pot sa “împac si capra si varza”…..prefer sa am cate puţin din fiecare……..decât unul singur……..

Niciun comentariu: