vineri, 14 decembrie 2007

scuter

Saptamana asta, mai exact miercuri, ne-am luat scuter, mai pe romaneste moped. E simplu sa-ti cumperi un scuter.......am platit si am plecat pe el........am mers cam 3 km cu el, si?......am ramas fara benzina !!!....tra-la-la ! ........asta e! o sa ma duc cu bidonul sa iau benzina.
Sa-l cumperi e simplu.........insa trebuie sa-l inscrii la primarie, ceea ce se dovedeste un lucru destul de dificil, sa va povestesc........sun la primaria capitalei , dupa 3 telefoane intrun final mi se comunica ca ei nu se mai ocupa de inregistrare scutere si ma trimit la primaria de sector........io aprtin de sector 6, bun......intru pe net, caut primaria sector 6......acolo la ditamai primaria cu tzspe departamente “UN” singur nr de telefon........am incercat aproximativ 2-3 ore la intervale de 10 min......cam dupa 3 ore am reusit sa vorbesc......mi-sa dat un nr la care sa sun........de acolo mi-se da alt numar......de aici mi-se da iar alt numar......intrun final dupa 4 numere am nimerit unde trebuie .......imi raspunde un domn,cred mai batran un pic, nenea foarte amabil.......singurul de fapt care a fost amabil si a vb politicos.........mi-a spus la telefon ce acte imi trebuie pt inregistrare, toate ok pana il intreb : da’ site aveti ? nenea : avem(foarte mandru) si imi explica cum sa intru pe site-ul lor......am ras de era sa......pe mine ! ....si imi zice : intri pe “gule” si scrii “spclep s6” si dai cautare........dupa ce gaseste trebuie sa-ti apara a doua optiune unde scrie “home” dai click si intri la noi pe site, acolo te duci cu sageata in jos si in partea dreapta gasesti “inregistrari mopede” si acolo gasesti “mura-n’gura” ce ti-am zis io la telefon !
Am facut cum a zis omu’, dupa ce am incercat cateva cautari am reusit , am intrat la ei pe site, ghiciti cum se numeste adresa exacta?.........sa va zic io http://www.evidentapersoanelor6.ro/ .......nu era mai simplu sa zica asa? Sau nu stie exact? Oare el intra de fiecare data pe site-ul lor asa cum mi-a explicat mie?.......presupun ca nu conteaza. Ce ma nemultumit este faptul ca pe site-ul primariei sector 6 nu se da nici o informatie despre acest serviciu.....macar un link catre astia........credeti-ma ca am stat pe site si am cautat temeinic !
Acu sa va zic de ce am vrut scuter : principalul motiv este traficul din “capitala europeana” in care traim, al doilea motiv e de natura financiara, scuterul consuma 2l/100km. Facand o comparatie cu masina ies cam la 1/3 cu banii plus ca nu ma mai chinui psihic in trafic.........si este si mai funny ! Intradevar, renunt la confortul masinii(caldurica, muzica, tigara, apica, mancarica, presa, telefon), ati observat cate lucruri fac cand merg cu masina?.......in 15 km dus si 15 intors, am timp sa citesc, sa mananc, sa beau(APA!), sa fumez.........si toate astea sunt realizabile datoria grijei pe care o au edilii pt noi.......ei ne vor binele !.....nu vor sa murim de foame, de sete, vor sa fim informati(ascult toate stirile de la radio)........iar io sunt un nenorocit ! vreau sa-le trag tzeapa ! io vreau cu scuteru ! nu vreau sa mananc in masina, nu vreau sa ascult stirile la radio, nu vreau sa beau apa in masina !.........vreau sa fac toate astea acasa !
Inca nu pot sa zic ca sunt “scuterist” sau “mopedist”, in momentul de fata sunt doar proprietar de scuter........sper ca voi fi scuterist incepand de anul viitor.......si asta multumita tot edililor nostri........dureaza inregistrarea......hat!......dupa ce platesc taxe de 94 ron, RCA de aprox.130 ron si dupa ce trec si pe la RAR 20 ron(cica!).....depun dosarul la .....unde se depune.......dureaza 10 zile pana imi dau placuta cu nr. si talonul, tinand cont ca urmeaza sarbatorile.........sper ca pe la 15 ianuarie sa reusesc sa iau actele.
Scuterul are culoarea rosie ! Nu e de o firma cu renume.....e chinezesc........a costat putin.......dar sper sa-mi fac treaba cu el ! Are garantie, are alarma si mi-au dat si casca cadou. Inca nu i-am “dat” un nume,dar o sa va anunt cand gasesc.
Am sa revin sa va zic cum a fost prima mea zi de “scuterist”.

P.S Acum "AVEM" si scuter.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Draga Cristi, nu ar trebui sa te mire asa tare ca unii "dinozauri" din administratia locala nu au habar despre PC, IT, sau www. Personal cred ca tu ai avut noroc ca ai dat peste unul care, desi nu stie sa faca diferenta dintre un motor de cautare si un browser, te-a ajutat sa ajungi la informatia de care ai avut nevoie! ;)
Sunt uimit ca te-a marcat asa de mult experientza asta incat ai simtit nevoia sa scri despre ea pe blog, sau poate ca ... poate ca parintii tai se desurca mult mai bine cand navigheaza on line!, sau poate e excesul de adrenalina pe care ti-l genereaza mersul cu scuterul la 0 grade C.
Oricum, parerea mea este ca, adevrata problema o reprezinta oamenii astia de peste 50 de ani care desi ar putea sa traiasca linistiti din pensii de peste 20-25 milioane pe luna (fosti militieni), stau in continuare in posturi si iau salarii mai mari decat tineri abia iesiti din facultate!

Dedi spunea...

esti rezistent , un om normal oboseste dupa 4 numere (fie ele si de telefon) :)
sa ai drumul bun cu el! - pe romaneste
iar pe scutereste:
"Drum uscat si salutari cu farul!"

Georgel spunea...

Ha ha, ce tare. tocmai ce am trecut si eu priun acelasi lucru. Afla ca dupa aproape 2 ani de zile nu s-a schimbat mai nimic. Same biroucrapic shit. Asta da constantza. :))))

Cristi spunea...

mda....asta e....le este frica de schimbare ! niste dinozauri......