miercuri, 21 octombrie 2009

obiecte de inventar ( in rubrica "de la EA" )


Suna contabila.

Contabila: Mi-ai lasat niste bonuri sa le inregistrez, dar nu inteleg la ce se refera 2 dintre ele. Ce-s alea “ frontline” si “pedigree”?

Eu: Deparazitant si mancare pt caini.

C: care caini?

Eu: am caini la sediul firmei

C: pai nu pot sa inregistrez asa ceva, ca n-are legattura cu activitatea de productie. Ba pot, ca le inregistrez ca si consumabile. Dar in cazul asta trebuie sa inregistrez cainii ca obiecte de inventar, obiecte care functioneaza cu consumabile. Exista si cont in sistemul contabil “obiecte de inventar – animale”. Asa ca s-a rezolvat.

Pe parcursul gasirii solutiei a apucat-o rasul. Si pe mine. In telefon auzeam si cum se zguduie de ras si cealalta contabila, aflata probabil pe langa prima. Bineinteles ca si urmarea a decurs tot printre hohote.

C: Dar cati caini ai?

Eu: acum 5, dar au fost 11.

C: Adica ai pierdut obiectele de inventar? Unde-s restul?

Eu: au murit calcati de masini. Apropo, daca acum inregistrati 5 obiecte de inventar, si mai moare unul, cum inregistram asta? Il casam?! A, si catelusa e insarcinata iar, pe asta cum o inregistram: obiect de inventar in curs de multiplicare?

C (care mai are putin si cade sub birou): lasa ca mai vedem…

Asadar posed urmatoarele obiecte de inventar:

- 2 bucati dulai second-hand (ca i-am gasit acolo cand am inchiriat spatiul, deci au mai avut un proprietar); amandoi sunt schiopi si nu stiu cum sa inregistram asta: obiecte de inventar cu defecte?

- 1 bucata catelusa; pe asta au adus-o cei doi masculi. Dupa ce au impartit-o frateste, cand au constatat ca e insarcinata, au luat-o la bataie pe motiv ca l-a inselat pe unul cu celelalt.

- 2 bucati catelusi (astia sunt noi, ca s-au nascut la noi in curte) care nu seamana nici cu mama, nici cu vreunul din cei 2 caini, ci cu niste javre de pe strada. Deci catelusa a fost mai usuratica decat crezusera cei 2.

obiect inventar 1- Smoky
obiect inventar 2- Lola
obiect inventar 3
obiect inventar 3 si 4

2 comentarii:

Delia spunea...

genial!

Autumn spunea...

Frumoase poze...scris bine.