luni, 4 ianuarie 2010

revelion "turistic"

Dupa cum va ziceam am petrecut trecerea asta dintre 2009 si 2010 la Sibiu. Am petrecut, asa, usurel ca niste bosorogi. A fost mai mult un revelion turistic, decat unul petrecaret .
Am ajuns pe 30 in Sibiu,am iesit seara la o plimbare prin oras, am mancat castane prajite, apropo sunt foarte bune, dar asta v-am mai zis. Sa trecem la ziu de 31, am plecat spre Sebes, in drum ne-am oprit si am vizitat cetatea de la Calnic.

"Cetatea Câlnic, unul din monumentele de arhitectură cele mai interesante din secolul al XIII-lea, ocupăăneni, aflându-se în prezent pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. un loc special între fortificaţiile ridicate de saşii transilvăneni, aflându-se în prezent pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO." sursa si mai multe informatii AICI

 
 
 
 
 
 
 
 
 


 


 
 
 De la Calnic am plecat spre Rapa Rosie, cre este langa Sebes, se vede din drumul national undeva in dreapta cum mergi spre Sebes. Cu ocazia asta Gabi a avut ocazia sa faca primul ei offroad cu gargarita ei Stepway :).
"Este situata la doar 3 km de orasul Sebes, pe drumul ce leaga aceasta localitatea de satul Daia Romana, in partea de nord. Rapa Rosie este o rezervatie geologica cu o suprafata de 10 ha."  sursa si mai multe informatii AICI

 


 ca la gradi', doi cate doi :)

De la Rapa Rosie am facut cale intoarsa la Sibiu. Am mancat, ne-am odihnit ca la ora 18.00 trebuia sa fim la concertul : "Altfel de Anul Nou" .
.

 
Concertul  a fost...sa zicem ca se putea si mai bine :).
Cand am iesit de la concert ploua in sibiu de rupea, repejor acasa, pregatit mancare, bautura, asteptat miezul noptii sa trecem dintrun an in altul, am mai stat un pic la taclale si eu pe la 1.30 am parcat. :)
Am inceput  noul an cu o plimbare in Cetatea Alba Carolina, la Alba Iulia.
"Cetatea “Alba Carolina”, cea mai impresionanta si cea mai vizibila pentru turisti, inglobeaza intre zidurile sale toate celelalte fortificatii. Construirea ei este justificata de conjunctura istorica. Dupa asediul Vienei si....... " sursa si mai multe informatii AICI


 
 



 

 
 

 
 
 
 
 
 
 
La intoarcerea de la Alba Iulia am vrut sa vizitam casa memorila a lui Lucian Blaga, care evident, pe data de 1 ianuarie era inchisa, eu nici nu m-am mai dat jos din masina, a facut Dragos cateva poze de peste gard.
 
Ne-am intors in Sibiu, eu am dormit o tara si cand m-am trezit baietii jucau poker si beau palinca. Am mai prins si io un paharel din palinca, ei erau deja "obositi" :), noroc ca mai era un pic de  "tedi" :)
m-am alaturat lor si dupa cum vedeti am pierdut, dar asta nu conteaza, ca am jucat pe jetoane, baietii nu au vrut sa bagam si ceva roni :( .

Cam asta a fost, in mare, plimbarea si trecerea asta dintre ani.
Sa aveti un an 2010 asa cum vi-l doriti !
PS multumiri pentru poze : Gabi,Dragos si Teo. :)
PSS multam Gabi&Jan pentru gazduire :)

3 comentarii:

Piperusha spunea...

Pozele de la Câlnic sunt de basm. Aţi petrecut frumos!

zalmoxa spunea...

I-am zis Magdei: "Uite si tu ce a spus, ca au petrecut un revelion de bosorogi! Dar anul trecut, cand l-au facut singuri, acasa, cum s-a numit?"
Magda a raspuns prompt: "Romantic!"
:)

Cristi spunea...

daca am zis asa , nu inseamna ca e de rau. a fost exact cum vroiam si ne-am simtit foarte bine, ca de obicei cand venim la voi :)
Si de, fata desteapta Magda :)
ai spalat masina? :)))))