joi, 3 martie 2011

un pic de schi....

weekendul trecut a trebuit sa facem un drum pană la Sibiu, si daca tot mergeam acolo am zis sa profit de ocazie si sa dam o fuga si la schi, la noile partii de la Paltinis, cunoscute sub denumirea de Arena Platos , care ,cica, o sa fie inaugurat oficial pe 4 Martie (adica maine :) ). Asa ca am plecat de vineri din Bucuresti, iar sambata dimineata, un pic cam tarziu dupa "gustu' '" meu, am plecat spre Paltinis, cum jumatatea mea nu a mai avut starea necesara pentru schi, am fost singur. La 9.45 eram la Platos, drumul a fost liber, parcarea, fara plata ! , libera , doar vreo cinci masini, vreme excelenta, cumparat skipass-60ron toata ziua, partiile amenajate bine, singurul incovenient esta ca sunt foarte scurte si cu grad de dificultate....aaaaa.....foarte usoare. Sunt 4 teleschiuri si tot atatea partii.Un incident neplacut, dar de sunt si ei la inceput, a fost ca dupa prima coborare teleschiul nu a mai functionat, dupa aproximativ 30 de minute de asteptat toata lumea a luat partia la picior, asta a fost si singurul moment in care am transpirat :).Pe la ora 13 am zis ca e timpul sa o tai spre casa, nu de alta,dar se aglomerase foarte tare si deja timpul de asteptare le teleschi era cam mare, plus ca ma cam plictisisem, pe la coborarea numarul 15 le-am pierdut sirul :). Drumul de intoarcere aglomerat, dar pe sensul de urcare :) , cam le place somnul la Sibieni :).
In concluzie: merita sa mergi daca stai in zona , deplasarea de la Bucuresti exclusiv pentru schiat nu se justifica, dar daca ajungeti prin zona,merita, este foarte bine pentru incepatori sau pentru cei care vor sa invete.
este foarte bine ca se deschid astfel de zone, cu cat mai multe cu atat concurenta mai mare si automat servicii mai bune, cel putin asa ar trebui :)
Poze? vin acu :
un inceput mai "lent"

Niciun comentariu: