marți, 1 iulie 2008

Vecinu’

Sambata dimineata cand am coborat cu bagajele la masina ca sa plecam la munte……sa tot fi fost 6.45-7……ma vede vecinu’,el sta peste drum de noi, la casa, iar noi parcam masinile in fata casei lui……nu , nu vroia sa ma ia la “omor”….ca ne-am imprietenit si din cand in cand ii mai dau cate o bere, cate un pachet de tzigari soacrasei…si il mai ajut cu masina cand are nevoie……evident ca si sambata vroia sa ma roage sa-l ajut cu masina….. dar ! vb noi de una de alta……si imi zice ca are niste carti de care vrea sa scape…….io……hmmm….ce draq carti o avea asta?.......ma gandesc ca chiar daca sunt tampenii , le iau si daca nu imi plac le arunc……..am uitat sa va descriu pe vecinu !?......vecinu e zugrav……nu bag mana in foc ca e si rrom…..dar nevasta si soacra cred ca sunt…..aspectul etnic chiar nu conteaza…..atata timp cat esti om cu mine is om cu tine !
Cartile le avea in curte in niste saci de plastic……le pregatise sa le arunce….. normal ca ca le iau……imi zice ca are vreo zece carti si din colectia de Jules Verne……ca sa fiu sigur le-am luat chiar atunci si le-am pus in tiribisca(cealalta masina care ramanea acasa)…….in timp ce puneam sacii in masina imi zice ca el le-a citit pe toate si ca asa si-a facut cultura …din cartile alea……hmm…deja avea o bila alba numai pt faptul ca a citit…… si ca il bate nevasta la cap sa scape de ele ca ocupa spatiu iar fata lui nu prea o intereseaza cartile. Aseara am carat cartile si le-am sortat ……am o avut o surpriza !.....placuta ! si i-am mai dat o bila alba ! Am triat cartile in trei categorii : bune, de consum ( gen politiste,aventuri ) si de aruncat . La carti bune….(care au fost in procent de 80% ! ).......am gasit de la Marin Preda cu “Cel mai…stiti voi…..:)” la Victor Hugo, Calinescu, Sand, Sadoveanu , Minulescu, Eugen Barbu, Balzac, Eliade, Stendhal….si altii care nu imi mai vin acum in minte ….
Categoria de consum, care a fost in procent de 15%, cum am mai zis…..politiste….si carti de genu’ Gestapo de Sven Hassel.
Categoria de aruncat in procent de 5% si erau de genu’ Sandra Brown…..pe care le-am aruncat !
Am gasit si o carte care se numea “Limba romana artistica”, o carte despre Hagi…pe care nu stiu in ce categorie sa o includ ….asa ca, daca vreti sa cititi biogarafia lu’ Hagi……stiti de unde sa o imprumutati !
Am gasit si una de care nu am auzit sau citit ceva de autor : Sora San Sulpicio de A.Palacio Valdes….va nunt cum a fost cand o termin de citit.

Din colectia Jules Verne au fost 10 bucati.....pe 4 nu le aveam iar celelalte 6 pe care le aveam aratau mai bine decat ale mele.

P.S a spus Vecinu’ ca mai are carti in pod ! si ca ma anunta cand le da jos ! abia astept. !
P.S.S cu un search pe “gule” am aflat cine este si A.Palacio Valdes……

3 comentarii:

Delia spunea...

asta da surpriza, bestial vecinu, sa-ti traiasca si dc se intampla sa ai si dubla mica ori dubla are, nu le arunca:)!

Cristi spunea...

nu se arunca !...ca am prieteni ! :) momentan sufar la capitolul carti.....am impartit juma-juma cu sor'mea biblioteca familiei.....asa ca....

Delia spunea...

bine fie, iti mai dam noi cateva, ziceam de dubluri, cine stie?!! dc mai nimeresti sandra brown?:)