luni, 22 septembrie 2008

defilare

astazi 22 septembrie 2008 o sa particip si io si cine mai vrea sa mearga cu mine la o defilare demonstrativa cu bicicleta.
mai multe detalii gasiti la organizatori , adik aici !
imi aduc aminte ca inainte de '89 bicicleta era cel mai folosit mijloc de transport, poate mai putin in Bucuresti dar in orasele mici de provincie si la "tzara" era clar mijlocul de transport predominant. Multa lume mergea pe bicicleta de nevoie.....nu cred ca e nevoie sa mai enumar conditiile de trai "de pe" vremea comunistilor. Dar a venit in '89 ....marea schimbare ! , nu pot sa-i zic altfel- nici in ziua de azi nu sunt convins ca a fost revolutie ( dar sa nu intram in amanunte).
Schimbarea a adus democratia, democratie pe care, dupa parerea mea, nici in ziua de azi nu stim sa o "folosim", sa o "utilizam", "apreciem" sau sa luam ce e mai bun din ea. Mai sunt multe de spus pe subiectul asta......
Multe organizatii incearca sa promoveze mersul pe bicicleta in Bucuresti, in ultimii 2-3 ani chiar s-au vazut eforturile acestor organizatii, din ce in ce mai multi biciclisti, mopedisti, motociclisti pe strazi. Sunt inca foarte multe de facut insa intro capitala sufocata de masini ! Daca esti "ceva pe doua roti"(biciclist, mopedist, motociclist) stii foarte bine ca iti asumi un risc, din pacate acest risc in Bucuresti este foarte mare ! probabil ca de 10x sau mai mult fata de o alta capitala europeana ! Multe persoane care ar vrea sa mearga pe doua roti nu o fac, tocmai din cauza acestui risc (personal stiu astfel de cazuri).
Intrebare : ati avea curajul sa va lasati copilul de ....sa zicem clasa a-3-4-a..... sa mearga pe bicicleta la scoala si sa fiti linistit ca nu i se poate intampla nimic in Bucurestiul anului 2008 ?
Eu nu as avea curaj . In momentul in care o sa ne putem lasa copii sa mearga la scoala cu bicicletele, fara sa stam cu inima stransa ca da un bou cu masina peste ei, abia atunci putem spune ca stam intro capitala europeana. Nu vreau sa fiu pesimist......dar cred ca acest lucru o sa se intample peste minim 20 de ani, de acum in colo ! Sper sa ma insel !!!
Acum sa va arat ceva interesant : promovarea bicicletei inainte de '89 sau poate doar niste amintiri pe care cineva nu le mai vroia (pozele au fost gasite prin Giurgiu ...putem sa zicem la gunoi....de Dragos, caruia ii multumesc ca mi-le-a donat).
iar daca ati uitat cum era in comunism :

Va doresc o democratie frumoasa !

P.S Asfalt uscat si salutari cu faru' !

Niciun comentariu: