vineri, 2 octombrie 2009

astazi

azi dimineata am fost felicitat...cu un LMA ! de catre consoarta.
io : HA !?
ea: e ziua ta de nume, sf. Ciprian. ( n.a. da buey ma cheama si Ciprian, ca pe celebru "lautar")
io: aha....ms
asta se intampla pe la ora 6.00 , pe la 7.10 a sunat si mama, si apoi sor'mea, da, stiu, suntem matinali :)
Acu hai sa va zic ceva de sfantu' asta, mi-a spus si mie mama de cand eram mai "mic", si am gasit si pe net...asa ca dau "c-p", cica a fost mare smecher :
"In aceasta luna, în ziua a doua, pomenirea Sfântului sfintitului Mucenic Ciprian vrajitorul si a sfintei Iustina fecioara.
Acesta era din Antiohia Siriei în vremea împaratului Deciu (catre 250), de bun neam si bogat, filozof si vrajitor cumplit. Si a fost câstigat la credinta cea întru Hristos de catre Iustina fecioara si crestina, care pe toate demonicele lui lucrari ca pe o pânza de paianjen le-a sfarâmat, fiind si ea din Antiohia. Caci un barbat oarecare elin, numit Aglaid, de dragostea frumusetii ei ranindu-se si neajungându-si scopul a venit la Ciprian; iar acesta de trei ori trimitând demonii catre tânara, n-a izbutit nimic. Deci dupa ce a cunoscut ca mestesugul sau este neputincios, s-a botezat si, arzând vrajitorestile sale carti, a crezut în Domnul. Apoi a fost facut episcop si pe multi povatuindu-i la credinta lui Hristos, a fost prins împreuna cu Iustina de catre stapânitorul Damascului, si strujindu-li-se coastele au fost bagati în cazan de fier; si fiind trimisi la Nicomidia li s-au taiat capetele. Iar marele Grigorie Cuvântatorul de Dumnezeu, nu pe altul, ci pe acesta îl numea iubit Fecioarei. Si se savârseste soborul lor la locul muceniciei, care se afla de acea parte, la locasurile lui Solomon."
uite si sursa ca asa e mumos : aici
Acu nu vreau sa fac o erezie :) da' daca facem o analogie, ar fi cam asa : avem una bucata bogatan, care a facut bani falimentind fondurile de pensii ale saracilor crestini, intro zi, cu soare , a vrut sa mai falimenteze si el ceva, si nu a mai fost ins tare. Atunci, dandusi seama ca i-au pierit puterile, trecu de partea "binelui" si isi "arse" toate pacatele cu o spovedanie la biserica, normal ca a deschis usa cu capu', fu' absolvit de toate pacatele, si acum reprezenta pe " saracii credinciosi" in lupta cu raul.
Acu, pe bune, pui lupul paznic la oi? :)
Stiu analogia, nu e prea reusita, si mai stiu ca pe vremea aia lucrurile erau altfel, si chiar e posibil sa fie cum zic ei, da' in ziua de azi astfel de minuni nu se mai intampla
, de fapt am gresit, se intampla, numai ca nu-i mai crede nimeni. Sper !
Si daca ati avut rabdare si ati citit, ati vazut cum vrajitorul cumplit a fost adus "pe calea ce buna" de catre EA . Deci sa nu subestimati "puterea" lor ! :)
Si imi mai dau seama ca daca el " vrajitorul cumplit " nu a avut nici o sansa....io ce sa mai zic !?
Asta e. multam de urari. si weekend placut !

3 comentarii:

Delia spunea...

sa traiesti cu numele:)

Unknown spunea...

Hai la multi ani! Iti urez aici, ca mi-e lene sa urc pana la tine si la tigare nu cred ca ne mai vedem azi.

Cristi spunea...

multumesc !