luni, 5 octombrie 2009

"joaca norilor"

"plimbarea" asta la Negoiu a fost planificata cu 2 saptamani inainte, la o bere, a zis lumea sa mergem la Negoiu si raspunsul meu a o fost instant : DA ! am fost influentat si de revederea unor poze din 2005, de cand fusesem ultima data la Negoiu.
Cand am vorbit prima data sa mergem eram aproximatv 12 persoane, pe parcursul celor 2 saptamani numarul a fost in schimbari, la un moment dat eram 15, apoi 10, apoi 14 , eu nu trebuia sa merg cu masina, in final am ramas doar 7 iar io a trebuit sa merg cu masina. Multi dintre ei s-au razgandit din cauza prognozelor meteo.
Asa, deci : sambata dimineata aveam intalnire cu Georgica la 8.30 la iesirea pe autostrada. Incarcam bagajele in masina si vreau sa pornesc masina, ea avea alte planuri, nu a vrut sa porneasca. Ma gandesc ca e iar contacul care face figuri, o mai patisem, asa ca il pun pe Dragos sa impinga, gandindu-ma sa schimb contactul pe drum, cand ne oprim pe undeva. Am plecat din Bucuresti pe o ploaie serioasa care sa domolit abia dupa Ramnicu Valcea. La Avrig ne oprim sa mancam, ma gandesc ca pana aduc aia mancarea sa schimb contactul la masina. Mi-a luat cam 15 minute sa schimb contactul, dar, surpriza ! tot nu a vrut sa porneasca. Dupa cateva injuraturi adresate electromotorului, care era adevarata problema, m-am resemnat. Daca imi dadeam seama din Bucuresti, care era problema , nu mai plecam. Asa ca pe post de electromotor i-am avut pe Dragos si John , care impingeau de fiecare data cand trebuia sa pornesc.
Cum v-am obisnuit , am sa fac o relatare mai mult bazata pe poze, eu cu scrisul, mai greu.
Cam asa era vremea cand am plecat din Bucuresti :

Avrig.turnurile gemene. sigur sunt mai inalte cu 1 cm decat cele din satul vecin :) De la Porumbacul de Sus am mers 22 de km pe drum forestier, care e practicabil, pana la baza potecii spre Negoiu.

"Livratorii"Am inceput urcarea spre cabana, nu ploua, doar era ceata si mai picura un pic din pomi.
ca "magarii in ceata"
Si dupa 1h am ajuns la cabana.


Un mic istoric despre cabana :
" Cea dintîi “Cabană Negoiu” a fost construită în anul 1881 de către Societatea Carpatină Transilvăneană (S.K.V.) din Sibiu şi inaugurată la 10 septembrie acelasi an, fiind una din primele cabane apărute în Carpaţii noştri . Ea a suportat două mutări – prima în anul 1890, cînd o cabană mai mare i-a luat locul – după care a devenit locuinţă a cabanierului. A doua cabană, inaugurată la 20 octombrie 1890, a fost mărită de două ori, în 1907 şi în 1914-1915, şi şi-a îndeplinit rolul de găzduire a turiştilor pînă în anul 1957 cînd a cedat locul cabanei actuale cu două etaje. În anul 1937 a intrat în funcţiune a treia cabană – actuala “cabană veche”. Cabana nouă, cu două etaje, a fost ridicată în perioada 1957-1962, iar inaugurarea ei a avut loc la 10 mai 1963.
Clădirea primei cabane a suportat cu stoicism vitregiile timpului şi şi-a încheiat existenţa deodată cu terminarea cabanei noi." (sursa)

am discutat si cu "pretenu' Jack," in pic :)
lalaieli in sal de mese. atmeosfera foarte faina.
Apus la Negoiu. by DFG :)
Luna ne promitea vreme buna
Fagarasul de la 6.30, dimineata :)

"balerinele" la incalzireAm plecat de la cabana(1540m) la ora 8.00 si am inceput urcarea spre Vf.Negoiu(2535)
Cabana e jos, acolo :)


"capritza" :)
CusturaDupa 3h eram la destinatie !
dovada, DA!?
La coborarea dupa varful Negoiu, aveam doua variante, coboram pe unde am venit sau mergem pe custura-Vf.Serbota-cabana. Eu am vrut pe unde ne-am dus, era mai scurt si nu foarte dificil, dar, oamenii, au vrut aventura si desi initial au plecat pe custura doar Dragos cu Cristiana, in urmatoarel 10 min toata lumea a mers pe Custura.
"un pic" de catarare

Pe traseu ne-am "spart" in mai multe grupulete, in functie de viteza de deplasare. Cristiana in fata, ca avea "reactor" apoi eu cu Georgica si in coada John cu Teo si Dragos, care a ramas cu ei sa-i ajute.Deci se poate spune ca asta e poza de grup :)
Vf. Serbota
Curcubeu ! eu nu l-am vazut, pozele sunt facute de Dragos, probabil ca a iesit dupa ce trecusem noi de zona aia. oricum, si din poze, se vede ca era spectaculos.
De la Vf. Serbota am mers pe Muchia Serbotei spre cabana.
aproape am ajuns
La ora 16.00 eram la cabana. Am mancat o ciorba de fasole, am baut o cafea si la ora 17.00 io cu Georgica si cu Rodi am plecat spre masini. Planul era : Cristiana sta si ii asteapta pe restu' grupului, iar eu cu Georgica am plecat mai devreme sa coboram cu masinile mai jos, pentru a trece de zonele naspa pe lumina, ca inca nu avem gipane si erau bolovani mari.
Bun, noi am ajuns la masini la ora 18. Ne-am schimbat , fumat, mancat, mi-a facut vant Georgica sa pornesc masina si am coborat . La ora 19 parcam masinile, si stai si asteapta.
Vorbisem la telefon cu Cristiana si ne spusese , la ora 18.30 ca plecasera de 10 min, am asteptat pana la ora 21.30, treseul era de maxim o ora hai cu indulgente ca este noapte 1.30 dar deja se facusera 2.30. Ne-am luat frontalele, ne-am imbracat bine si am plecat inapoi dupa ei. am mers maxim 300 de metri si am vazut luminitele, veneau agale . Ok.Sunt intregi ! Doar au ratacit traseul.Nu era decat unul din cele mai simple.Da' au reusit ! sa-l rataceasca :) si nici Coara nu era cu ei :)
La ora 22 plecam, la 23 eram in Avrig la 2.45 intram pe usa acasa, la 3.33 dormeam, la 7 ma trezeam, la 8.00 ieseam pe usa, la 8.45 eram la munca, acum mai am 15 min(17.15) si plec spre casa.
Concluzie : a fost SUPER ! si am avut o vreme exceptionala ! toata "joaca" norilor,cetii, lunii, soarelui cu muntele ...de nedescris !

Niciun comentariu: