joi, 22 iulie 2010

am luat restanta :) de acu 2 ani..

daca nu stiti despre ce vorbesc, vedeti AICI.
de acum 2 ani am vrut  sa facem traseul Obarsia Lotrului - Novaci, sau Transparangul . asa ca vineri la ora 14.30 ieseam pe autostrada, la Ramnicu Valcea, l-am pescuit pe Junior, care ne-a ajutat cu mutatul masinii de la O.L la Novaci, mai exact la Baia de Fier unde aveam cazare pentru sambata seara, si unde trebuia sa ne intalnim cu sibienii :)
ca de obicei, or sa fie multe poze. La O.L am stat la pensiunea Bradul, curat, mancare acceptabila, oricum acolo sunt doar doua posibilitati de cazare, pensiunea asta si Cabana O.L. seara am mancat, am  uns biclele, am baut o bere, hai doua, unii :) .
dimineata inainte de plecare, ultimele reglaje
pe la ora 9.30 am pornit pe traseu, si am inceput sa urcam
si am avut si o surpriza, cam neplacuta, sa constatam ca drumul se asfalteaza, si acolo unde ne asteptam mai putin dadeam de bucati asfaltate
pauza de relaxare
si am ajuns si in "buza" Pasului Urdele, o coborare pe drum de piatra si apoi se vede urcarea pe Vf. Urdele
si am avut pentru un minut si Vf.Urdele in zare...

pe acolo am coborat
si urcam pe varf, cand am ajuns apropape de varf am intrat in ceata si am avut iar o surpriza "asfaltata". asa ca pozele din traseu se opresc aici. pentru cobarare am filmulete, dar nu am avut timp de editare, asa ca, mai incolo.
cobararea de la Vf.Urdele pana la Novaci a fost excelenta, am atins 60 si un pic de km pe ora :) . de la Novaci am facut stanga catre Baia de Fier, mai aveam 8 km, de urcat-coborat pe dealuri, pe o caldura ingrozitoare.
ca idee : 55 km parcursi, 20 de km de urcare cu diferenta de nivel de 1000 de metri, 28 km de coborare cu diferenta de nivel de 1400 de metri, timpul efectiv "in care sa invartit roata" 3 ore si 46  de minute, timp total cu pauze cam 6 ore.
Una peste alta, bine ca l-am facut acum, traseul, ca peste un an doi o sa fie asfaltat, desi si acum era foarte aglomerat de masini. Nu a fost atat de greu pe cat ma asteptam, doar ca nu am fost prea bine pregatiti fizic, asa e Coane? :) cam atat, daca ar fi sa dau niste note, subiective normal, ar fi asa : eu un cinstit 7, conu' un sfant 5, cu indulgente, iar Razvan e premiant, 10, cu felicitari !
In continuare sa va arat si pensiunea in care am stat in Baia de Fier, gasita de Gabi, Pensiunea turistica D&D , rustica si frumusica foc :)
vecinu' nostru :)
o poza de colectie : Conu' bronzat pe bucatele :)))
Gabi a venit de la Sibiu si cu Filofteia, asa ca am avut o discutie ca de la barbat la barbat :) ca de fapt e motan si il cheama Filofteiu Pitziroiu :))))
Sambata seara am mers la crasma sa mancam o ciorba si normal ca nu mai aveau :( , apoi la intoarcere Junioru' a facut o sedinta foto :)
Duminica am avut zi de vizite, am inceput cu Pestera Muierii, care se afla la 1km de unde eram noi cazati.

astaptand fotografu' :)
De la Baia de Fier ne-am luat calabalacu' si am plecat spre Polovragi, sa vizitam pestera Polovragi.
Am prins si un mic ambuteiaj catre pestera
 Si cam asta a fost, ne-am oprit la pe Dealu Negru, la Dedulesti si am mancat, iar la ora 20 eram acasa .

P.S stati pe aproape ca zilele astea pun si filmuletele cu coborarea :)

4 comentarii:

john spunea...

Merci coane pentru 5:)
Eu credeam ca nu am trecut anu' si am ramas cu restanta.

Cristi spunea...

hehe...am fost indulgent ca ai avut buna vointa ! :) Junioru' nici macar nu a dat restanta ! da' de ! el e mai tanar :)

zalmoxa spunea...

Draga Cris, daca inainte pe matza o chema Pitziroiu Filofteia (cu Pitziroiu nume si Filofteia prenume) acum el se cheama Filofteia Pitziroiu (cu Filofteia nume).
Capisi????

Cristi spunea...

Draga Gabi,imi pare sincer rau pentru saracu' motan, probabil ca deja sufera o criza de identitate :) botezat Filofteia se trezeste peste o saptaman ca-l cheama pitziroiu, eu zic sa si grija de el cand e prin preajama la alti motani :) si sa faci consiliere psihologica cu el, sa-i explici ca a fost o greseala si el de fapt e motan ! :))))