luni, 20 octombrie 2008

mirosul toamnei

sambata am fost in plimbare cu biclele, la munte. toata saptamana am cautat un traseu mai usor.....spre foarte usor...urma sa mergem 8 ....din care 2-3 incepatori. in final, din cauze....subiective ....am plecat doar 4.
Traseul pe care l-am ales :
Podul Dambovitei (730m alt.) – Cheile Dâmboviþei de sub Plaiul Mare - Saticul de jos (784m alt.) – Saticul de Sus (800m alt.) – punctul Cojocaru (860m alt.) - Valea lui Ivan - Cabana Cascue (900m alt.) – Gura Tamasului - Barajul Pecineagu - retur la Podul Dambovitei (730m alt.).
Am ajuns la Podul Dambovitei la ora 11......ne-am echipat ...alea alea...
In plus fata de traseul de mai sus am facut si Cheile Dambovicioarei care au o lungine de 2.5 Km....noi am mers vreo 3 Km si ne-am intors tot prin Chei pt a intra pe traseul propus.
traseul, spre Barajul Pecineagu, e drum forestier, cu inclinatie foarte mica, doar in ultimii 2-3 km se urca mai vartos, gradul de "dificultate" a fost dat doar de anumite portiuni de namol, plouase noaptea, in rest foarte usor .....traseu de incepatori....nici macar nu am reusit sa transpir.....DAR.... a fost foarte frumos ! Am mirosit, vazut si simtit toamna in toata frumusetea ei ! Pentru a simti anotimpurile trebuie sa mergi la munte, unde ciclicitatea lor se mai pastreaza inca. Iarna cu zapada care scatziie sub talpile bocancilor, cu cu aerul inghetat si pur.....gandul ca ajungi langa o soba calda si o cana de vin fiert(rom, vodca, etc)..........primavara cand inverzeste totul si nuantele de verde sunt revigorante , simti ca revii la viata......vara cand totul este in plin avant si "toate cele" se bucura de caldura, cand bei apa care curge direct din munte........toamna cu culorile ei in mii de nuante caramizii care te linistesc si parca te pregatesc pt iarna care o sa vina.....
In Bucuresti, probabil ca in toate orasele,io nu mai simt anotimpurile......este ori frig ori cald ......asa....hai sa va prezint cateva poaze.....

Cheile Dambovicioarei

Cheile Dâmboviteise vedea !...Piatra !....a cui? ....a Craiului !
culorile toamnei


popas de orientare
merge si la deal


un pic de noroi....

pauza de ciocolata
punct final
barajul


si iar P.C

la soare...
la vale...
a trecut si nici nu m-a bagat in seama :)
cam asta a fost...........
de la Podul Dambovitei la barajul Pecineagu sunt 25 de km , dus-intors 50, cu Cheile Dambovicioarei si ce am mai bananait a fost un total de 60 km.

Un comentariu:

Delia spunea...

superb peisaj, f misto plimbarea, presupun ca n-ati racit deloc toamna asta la cata msicare faceti:)