luni, 1 iunie 2009

cam juma'

credeti in "semne"? NU !? ok, nici io nu cred ! Sambata(31.05.2009) aveam programata iesire la munte, cu bicla. Prognoza meteo nu era prea favorabila, dar mi-am zis ca iar exagereaza astia pe la tv.
Semnul in care nu am crezut : trebuia sa ma trezesc la 4.30, a sunat ceasul, l-am inchis, am mai dormit inca pana pe la 6. De ce e un semn? Este prima data cand trebuie sa plec undeva si sa nu ma trezesc la ora stabilita !!! Faptul in sine, ca am intarziat o ora, nu era o mare problema.
I-am saltat pe biciclisti de pe la casele lor si am pornit spre munte. Pe drum ploua de rupea. Asa si ? Poate unde mergem noi nu ploua ! :) Am ajuns la destinatie, Cuibul Dorului, vroiam sa urcam pana la Babele.Burnitza.Bun, nu e foarte grav ! Incepem si urcam, cam in jur de 10.30-11. Un ritm destul de alert. Odata cu cresterea altitudinii se modifica si "vremea" cu vreo doi km inainte de a ajunge in Saua Dichiului am intrat in ceata, ploaia s-a intetit si vantul a inceput sa devina tot mai puternic. Ajungem in Sa, eram aproape sa avem "un soc" :) termic ! Noi eram in tricouri. Vantul sufla serios si nu prea avea chef de gluma ! iar ploaia s-a intetit serios.Ne-am inghesuit toti patru dupa panoul de informare, singurul loc disponibil pt a ne ascunde de vant. Va dati seama ca decizia de a ne intoarce a venit rapid, drumul spre Babele nici nu se mai vedea din cauza cetii. Iar "curvele" alea nu pleaca nicaieri ! Temperatura in Sa era spre zero sau chiar mai jos din cauza vantului si a ploii. Singura problema era ca noi aveam doar manusile de bicla, fara degete, care erau si ude ! Fetele au avut noroc cu sosetele Teodorei :) , io si conu' am suportat frigul !
Poze ? Am facut cateva inainte de plecare, in total io si conu' am facut 11, deja am pus mai mult de jumatate din ele :)


Am avut camera si am filmat coborarea, asa ca, daca aveti 22 de min, totalul la cele trei filmulete, enjoy :


P.S juma' - cam atat am facut din traseul propus

Un comentariu:

zalmoxa spunea...

Ceataaa si neguraaaa!

"Catre sipotu da piatra, din padurea deasa, deasa si intunecoasa
Pleca dimineata, pa roua, pa ceata, pa roua nepascuta,
Cu roua-n picioare, cu ceata-n spinare.
Opspe suliti pin-n apus.....
P-un drum in dasis, la vechi alunis
La picior da munte, pe dealuri marunte,
Prin plaiuri tacute, da vinturi batute,
Noaptea-n codrii ma apuca, codrilor le sunt naluca
Naluca purtata, din vechi vremi uitata.
Verde mugur brad da munte, pe dealuri marunte,
Cu plaiuri tacute, da vinturi suflate si da ploi udate..."