luni, 22 martie 2010

La pedalat, prin Bucuresti

Cum sambata a fost o zi superba, normal ca nu am avut stare.Dar cum nici nu am mai avut  "timp" :( sa organizez o iesire in afara, am vorvbit cu junioru' sa se gandesca la o plimbare prin sau pe langa oras. constiincios, s-a conformat si a facut un traseu prin centru, sa vedem diferite case memoriale, daca le pot zice asa :). asa ca sambata la ora 11 am purces spre centru, zona aleasa de el a fost, asa aproximativ,cuprinsa intre Calea Calarasi - Blv.Magheru - Blvd.Carol-Stefan cel Mare. Traseul, sau mai bine zis obiectivele au fost extrase din harta velo -www.hartavelo.ro , pe care o recomand !
Asa, hai sa va detaliez :
Prima casa, pe care langa trec zilnic, si normal ca habar nu aveam, ce istorie are,
este situata pe Str.Hristo Botev,nr.15, in ea a locuit Nicolae Paulescu, sper ca stiti cine e :) , nenea care a inventat insulina...
Pozele si detaliile nu or sa fie chiar in ordinea vizitarii, am bananait pe strazi cam 3 ore, 20 km parcursi, asa ca am cam uitat ordinea :) .
Am vazut si multe case faine, sau care aveau "ceva" asa ca o sa apara si astea :)
Casa I.L. Caragiale, este pe str.I.L Caragiale, dar nu la nr.3 :)
Biserica Sf. Voievozi, pe str.Otetari nr.4
Casa Negroponte, str. Negustori nr.1A
in fata ei exista un panou in care se arata cum o sa fie dupa renovare, adica un hangar mare si alb, fara elementele arhitectonice prezente acum, mai are rost sa zic ceva? sper sa nu o faca boii ca in poza asta...
Casa Bolintineanu, str.Negustori, nr.15, in momentul actual casa este ocupata de o ambasada.
Casa Ionel Teodoreanu, str. Romulus, nr.53.
Biserica Sf. Mina
 Casa Simion Mehedinti, str. Dimitrie Racovita, nr.12
Casa Constantin Kiritescu - publicist, str.C-tin Kiritescu, nr.41
Casa Bacaloglu, str. Popa Soare, nr.1
Si asa am mai invatat ceva si despre orasul in care locuies, si sunt sigur ca sunt mult mai multe de vazut si de aflat, asa ca pe viitor or sa mai urmeze "expeditii" de genul asta.
Acum sa va arat si ceva case care ne-au placut, sau ne-au atras atentia.
nu, nu este nimic gresit, casa asta se afla la 5 minute de Universitate.
Si au fost foarte multe care mi-au placut, si care au fost restaurate foarte frumos.
Acum sa va arat si cea mai veche cassa din Bucuresti, normal ca a fost restaurata, se afla pe str. Orzari, undeva prin spatele Pietei Muncii.
Apoi am dat o tura si prin parcul IOR...

si in timp ce mancam sandviciurile de acasa,  mi-sa facut pofta de pastrama, asa ca am plecat spre Rogojini, la Popesti Leordeni.
Toata plimbarica noastra a durat de la ora 11.00 pana la 17.15, cu un total de 45 de km.
Sper ca si voi ati avut un week placut. :)

8 comentarii:

realbadpisy spunea...

frumoase poze.

Cristi spunea...

multumesc. mai ales ca, mai mult de jumatate, sunt facute cu telefonul :)

Magda spunea...

Traiti-ar telefonu', in cazu' ista! :))

Cristi spunea...

ei da ! am avut la noi un dslr,adevarat, un compact (pe care am gasit pozele de la rogojini ) si telefonul...de, jucarie noua, mai ales ca la fiecare poza ia si coordonatele gps :) si le incarci in google si iti pune pozele pe unde au fost facute :)
tehnologia asta.....

Magda spunea...

Si nu te ucide factura? Ca m-am indeletnicit si io o vreme cu d-astea, cand mi-am luat jucarica de se cheama htc, si am uitat sa respir, apoi, cand am vazut cat am de plata. :))

Cristi spunea...

pai nu, cam am net de 4E cu 500 de mega, iar telefonul are Gps, iar de pus pe harta le pun cu PC-ul de acasa nu direct de pe tel :) si am grija sa nu depasesc aia 500 mega :)

Magda spunea...

Ei, later, m-am desteptat si io, da', first, mi-am luat-o. Ca pelicanii, asea! :)

doina.vella spunea...

Lucrările de restaurare la Casa Negroponte au început în noiembrie 2015. De urmărit. https://www.facebook.com/media/set/?set=a.574356589398360.1073741837.184077375092952&type=3